Skip to the content

Jesper Thorn


Kontakttelefon (privat): 28929577

Jeg er uddannet som kandidat fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i 2011 med kontrabas og elbas som hovedinstrument. Jeg har modtaget undervisning af Anders Jormin (S), Marc Johnson (US), Jesper Bodilsen (DK), Django Bates (UK), Arild Anderson (NO) m.fl.

Jeg har siden 2011 undervist i bas, sammenspil, begynder el-guitar og ukulele på Stevns Musikskole og Sankt Annæ Musikskole, og desuden været censor ved MGK-optagelsesprøver og eksaminer på Køge MGK.

Jeg har turneret store dele af verden med forskellige grupper og kunstnere indenfor jazz, flamenco og tango, men jeg spiller også pop og rock, og al musik hvor bassen er med.  Jeg modtog i 2009 Jakob Gades Store Pris, og jeg har vundet Solistprisen ved Gexto International Jazzfestival i Bilbao. 

Nogle ville sige, at bassen er det vigtigste instrument i ethvert band. :-) 
Sammen med trommerne har bassen ansvaret for, at musikken svinger, men bassen er også det harmoniske fundament, som har ansvaret for akkordernes grundtoner. Bassen er et instrument som er nemt at komme i gang med, og hurtigt nå et niveau, hvor man kan spille sammen med andre, men samtidig er der nærmest uendelige muligheder i instrumentet, hvis man vil blive ved med at udvikle og dygtiggøre sig.

Underviser i:

Elbas, kontrabas, ukulele (vikariat)

Læreplan: