Skip to the content

Morten Lundsby


Kontakttelefon (privat): 21 82 33 15

Jeg har en musikpædagogisk diplomuddannelse fra Rytmisk Musikkonservatorium (2002) med kontrabas som hovedinstrument. Jeg studerede blandt andet hos Niels Henning Ørsted Pedersen, Hugo Rasmussen og svenske Anders Jormin.

Jeg har siden 2001 undervist i bas og sammenspil på Sankt Annæ Gymnasiums 4-årige MGK-linje. Jeg har også undervist elever fra både folkeskolen og gymnasiet - begyndere og øvede - ved Sankt Annæs private instrumentundervisning. Jeg har desuden været vikar ved forskellige musikskoler og har fungeret som censor ved MGK- og talentlinjeeksaminer.

Som professionel musiker spiller jeg elbas og kontrabas i mange grene af musikmiljøet fra de mindste klubber til de største scener. Jeg spiller alt fra pop til jazz, fra dansk folketone til verdensmusik, musik man lytter til og musik man danser til, børnekoncerter, korkoncerter, underholdningsshows og meget mere.

Bassen som instrument:
Bassen er musikkens bund. Bassen spiller de dybe toner og skaber sammen med trommerne det rytmiske fundament for alle de andre instrumenter og sangeren i bandet. Det er ikke svært at komme i gang med at spille elbas, og du bliver hurtigt klar til at deltage i sammenspil, hvor det for alvor bliver sjovt. Kontrabassen kræver lidt flere fingerkræfter end elbassen, og du skal øve lidt mere, men måske bliver du helt solgt, når du hører den store trækasse blive fyldt med lyd! Det er meget almindeligt, at man starter på elbas og måske på et tidspunkt skifter til kontrabas.

Underviser i:

Elbas, kontrabas, Fokuslinje-koordinator

Læreplan: