Skip to the content

Ian Brodersen


Kontakttelefon (privat): 26 13 20 80

Ian Brodersen, f. 1961, siden 1998 bosat i Buresø. Uddannet ved Musikvidenskabeligt Institut (ikke afsluttet)-2001 Sjællands Kirkemusikskole, Basisorganist, 2004 årskursus ved Lotte Kærså på Det Rytmiske Konservatorium. Her fik jeg mange af de pædagogiske redskaber og holdninger som danner grundlag for min undervisning.

Jeg har undervist i Egedal Musikskole siden 2002 i rytmik/forskole (0.- 2. klasse), førskole (0-5 år), blokfløjte og begynderguitar. Har desuden undervist gadebørn på Filippinerne, skuespillere i.f.m. teaterforestilinger og rytmik/forskole i Frederikssund Musikskole. Efter mange år som singer/songwriter (bl.a. 4 år i London), har jeg siden 1995 skrevet og indspillet musik til teater, TV og film, bl.a. Emmas Dilemma, Det Kgl. Teater, Grønnegårdsteatret og DR. Udgav 1997 cd’en Konkylie. I 2011 var jeg i Ghana som del af Egedal Musikskoles udvekslingsprojekt med Youth Home Cultural Group. Mødet med den traditionelle afrikanske musik og dans har haft stor indflydelse på min undervisning.

Rytmik/Forskole:
På holdene bruger vi kroppen og udfordrer motorikken. Gennem leg og bevægelse styrkes pulsfornemmelse, fantasi og social opmærksomhed. Vi synger og spiller på instrumenter som trommer, xylofoner og blokfløjter. Jeg bruger solfège (do,re,mi.. med håndtegn) og MusicMindGames, som er hørelære og leg med musikalske begreber i børnehøjde.

Blokfløjte:
Blokfløjten er et godt begynderinstrument, også hvis du senere ønsker at skifte til et andet instrument. Du lærer noderne og de grundlæggende musikalske begreber at kende, og på sopranfløjten, som vi starter med, kan du hurtigt udtrykke dig gennem iørefaldende melodier og improvisation, og allerede tidligt deltage i sammenspil. Jeg bruger ikke en blokfløjteskole, men tilrettelægger undervisningen efter elevernes individuelle behov og holdenes sammensætning.

Jeg underviser desuden i guitar, klaver, musikalsk værksted, familierytmik og i musikprofilklasserne på Slagslunde skole.

Underviser i:

Musikværksted, blokfløjte, guitar, klaver, musikprofil-klasser.

Læreplan: