Skip to the content

Henrik Johnsen


Kontakttelefon (privat): 28 11 12 24

Uddannet musiklærer ved KDAS (Københavns dag- og aftenseminarium) (2003) samt DARK (Det Alternative Rytmiske Konservatorium) (1996). Har undervist i Egedal Musikskole siden 2001. Har undervist i guitar, elguitar, elbas, sammenspil, instrumentalforskole og forskellige projekter.

Jeg er 48 år og bor i Slagslunde med min kone og 3 børn. Jeg har spillet i en række forskellige pop/rock/soul/funk-bands, og arbejder nu med egen musik.

Jeg har undervisningserfaring fra : Egedal Musikskole, Roskilde Kulturskole, Ganløse Skole, ACU Hillerød (nu CFU), Artlab m.fl.

Min undervisning:

Guitar:
Guitaren er et fantastisk og alsidigt instrument, som bruges i mange forskellige genrer. Den kan bruges både som akkompagnementsinstrument og som soloinstrument. I pop/rock-genren, som jeg bevæger mig i, er der overordnet tre guitartyper – den spanske guitar med nylonstrenge, westernguitaren, som har stålstrenge samt elguitaren. Et langt stykke hen ad vejen, er det den genre man gerne vil spille, der er afgørende for hvilken guitar der er den rigtige. Men generelt kan man sige, at den spanske guitar er et godt valg for begynderen. Der er lidt mere plads mellem strengene og de er lidt blødere end på de to andre.
På begynderniveau beskæftiger vi os med åbne akkorder, rytmisk anslag, fingerspil, simpelt melodispil. På højere niveauer indgår barréakkorder, tabulaturspil, improvisation, noder, musikteori mm.
Undervisningen foregår som soloundervisning eller små hold på 2-3 elever.

Ukulele:
Ukulelen er et traditionelt hawaiiansk instrument som oprindeligt kommer fra Portugal. I de seneste år er der kommet mere fokus på ukulelen og man ser den ofte brugt i popmusik bl.a. af kunstnere som Taylor Swift og Bruno Mars. Ligesom guitaren kan ukulelen bruges både som akkompagnementsinstrument og soloinstrument. På ukulelen kommer vi til at arbejde med akkordspil, melodispil, fingerspil mm.

Generelt:
Jeg lægger i min undervisning vægt på, at det skal være lystbetonet at spille. Derfor vælger jeg også ofte materiale som eleverne kender og kan lide. Så er motivationen til den daglige øvning større. Samtidig lægger jeg vægt på en fornuftig progression, hvor vi får grundlæggende ting på plads og arbejder videre derfra.

Læs mere på www.henrikjohnsen.dk


Underviser i:

Akustisk guitar, El-guitar, Ukulele, Rytmisk sammenspil, Sammenspil 3. klasse.

Læreplan: