Skip to the content

Orkestermestre fra Egedal spiller for kulturministeren

Fredag den 28. februar udvides Orkestermesterkonceptet med 11 nye skoler. Det fejres ved et arrangement i Hvidovre, hvor Ølstykkebørnene spiller op til Hvidovreskolebørn, der kommer med i kredsen af Orkestremestre. Kulturminister Joy Mogensen deltager og lytter til Egedals musikalske invitation til Hvidovre.
Kulturministeriet har afsat 10 millioner kroner frem til 2023 til projektet OrkesterMester.

- Med OrkesterMester er vi med til at sætte fokus på musik i folkeskolen og sikre, at flere børn får oplevelser med musik. De lærer at spille og får viden om forskellige typer af musik, og de lærer om vores fælles musikkultur, siger generalsekretær Lotte Trangbæk, Danske Musik- og Kulturskoler, der står bag projektet.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med Distriktsskole Ølstykke. Vi er kommet rigtig langt med vores Åben Skole-samarbejde, hvor folkeskolen og musikskolen samarbejder. Eleverne møder musikken med ”rigtige” instrumenter som violin, cello, basun og tværfløjte, og de har lært at mestre dem. I et orkester skal man også kunne lytte til hinanden og give hinandens ”stemmer” plads. Vi ser, at det styrker klassens sammenhængskraft og giver positive fælles oplevelser. Så vi er glade for, at vi fortsat er en del af OrkesterMester, fortæller Mikkel Benn, der er musikskoleleder for Egedal Musikskole.

Her kan du læse hele nyheden fra Egedal Kommune.

Her kan du læse mere om Orkestermester.

Egedal Musikskole